Latest posts

Effektri Hest

Effektri Omega-3 Equi er kosttilskudd for din hest eller ponni, laget av råvarer av høy kvalitet! Det består av en blanding av de essensielle omega-3 fettsyrene som du finner i fiskeolje (EPA og DHA), antioksidanter og vitamin D.

Trenger hesten/ponnien min tilskudd av Omega-3?

Det stilles stadig høyere krav til hestens/ponniens helse og prestasjoner. Dette resulterer i at hester/ponnier får begrensede muligheter til å gresse, og at de spiser stadig mer konsentrert fôr. Ett dyr som gresser vil få en riktig fettsyrebalanse via gresset den spiser, og ett dyr som gresser friskt gress året rundt vil oppretttholde fettsyrebalansen av selg selv. Når man derimot store deler av året spiser konsentrert fôr får man ett overskudd av omega-6 fettsyrer, samt ett underskudd av de viktige omega-3 fettsyrene. En riktig og gunstig fettsyrebalanse i kroppen er essensielt for å holde hester/ponnier sunne og aktive. Omega-3 fettsyrer bidrar blant annet til fleksible cellemembraner, i tillegg til at de har betennelsesdempende egenskaper i kroppen. En gunstig balanse mellom Omega-3 og Omega-6 fettsyrene vil også reduserer risikoen for skade, i tillegg til at man vil få en raskere restitusjon etter intensiv trening.

Effektri Omega-3 Equi vil øke inntaket av omega-3 fettsyrer, og på denne måten øke næringsverdien til maten hesten din spiser. 

Hva gjør Effektri Omega-3 equi for din hest/ponni?

En riktig balanse mellom Omega-6 og Omega-3 fettsyrer i cellemembranen øker fleksibiliteten, som vil bedre blodgjennomstrømning i vevet, og derfor bedre muskelens tilstand. I tillegg vil Omega-3 fettsyrer i cellemembranene kunne omdannes til betennelsesdempende komponenter, i motsetning til Omega-6 fettsyrer som omdannes til betennelsesøkende komponenter. Ett høyt inntak av Omega-6 fettsyrer vil derfor kunne gi symptomer på infeksjon i hestens/ponniens muskler og ledd. En ubalanse i inntaket av Omega-3 og Omega-6 fettsyrer kan blant annet gi problemer med muskler og pels, samt redusere motstand mot sykdom. Effektri Omega-3 Equi er en god måte å gjenopprette Omega-3/Omega-6 fettsyrebalansen hos din hest/ponni, og på denne måten forbedre dyrets generelle helse!

Effekstri Omega-3 Equi kan brukes selv om hesten din deltar i løp som er underlagt FEI reglene

Hvordan vet jeg om hesten/ponnien min har en sunn Omega-3/Omega-6 fettsyrebalanse?

Enkle tester for å sjekke Omega-3/Omega-6 fettsyrebalansen hos mennesker har allerede vært på markedet noen år. Nå kommer det også enkle hjemmetester som er beregnet for din hest/ponni!  En slik test vil bli tilgjengelig i vår nettbutikk i løpet av 2016 – vi gleder oss allerede til å presentere dette spennende produktet!

Innhold
Effektri Omega-3 Equi er ett Omega-3 (EPA and DHA) produkt som også inneholder polyfenoler fra olivenolje. Det vil hjelpe til å gjenopprette Omega-3/Omega-6 fettsyrebalansen og holder den på ønsket nivå.

Anbefalt daglig dose for å opprettholde omega-3/omega-6 balansen

Hest – 35 ml
Ponni – 25 ml

Ingredienser
Omega-3 fra fiskeoljer (EPA and DHA), kaldpresset olivenolje, naturlige antioksidanter (tokoferoler) og vitamin D. Oljen er produsert i henhold til de strenge kvalitetsstandardene satt av EU.

Ingredienser og næringsverdi – 20 ml
Energi 164 kcal/688 kJ
Protein 0 g
Karbohydrater 0 g
Fett 18,33 g

Fettsyreprofil
Mettede fettsyrer 4077 mg
Enumettede fettsyrer 9148 mg
     Omega-9 7278 mg
Flerumettede fettsyrer 4823 mg
     Omega-6 700 mg
     Omega-3 3766 mg
          C20:5 (EPA) 2118 mg
          C22:6 (DHA) 958 mg
Flavonoider (Polyfenoler) 5 mg
Vitamin D 1,66 µg

Oppbevaring
Oppbevar uåpnede flasker mørkt i romtemperatur. Etter åpning bør flasken oppbevares på et kjølig, mørkt sted.

Produsent
Les mer om Effektri på http://www.effektri.com

Comments

comments powered by Disqus